102091
Książka
W koszyku
Jakie zagrożenie kryje się w orzechach arachidowych, ziemniakach czy czereśniach? Dlaczego mieszkańcy Ameryki Południowej ciągle żują liście krasnodrzewu? Co sprawia, że trzeba uważać na indeks terapeutyczny leku? Od zarania dziejów ludzie narażeni byli na wpływ rozmaitych substancji toksycznych. Trucizny kryły się wszędzie – w roślinach, w jadzie zwierząt itd. Teraz – niestety – jest jeszcze gorzej. Za każdym rogiem, na każdym kroku mamy do czynienia z lekami, barwnikami, emulgatorami, stabilizatorami, szkodliwymi metalami, opakowaniami z tworzyw sztucznych, detergentami, promieniowaniem, których fatalnego wpływu na nas nawet nie jesteśmy świadomi. Trudno się w tym wszystkim po prostu połapać. Dlatego dr hab. Jadwiga Biernat stworzyła przystępny, przyjazny laikowi, bardzo konkretny, bogaty w ciekawostki przewodnik dla osób pragnących zdrowo się odżywiać.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 615.9 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia strona [181].
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej