102429
Book
In basket
Chciałbyś spróbować, czy będzie Ci odpowiadać dieta wegańska, ale boisz się, że będziesz chodzić wiecznie głodny? A może masz po prostu ochotę na eksplorowanie nietypowych kombinacji smakowych? Sprawdź, co proponuje znana blogerka. Marta Dymek, autorka kultowego już bloga "Jadłonomia" stworzyła swoją drugą książkę z przepisami. "Nowa Jadłonomia" to kompendium przepisów roślinnych z całego świata. Jak podkreśla sama autorka, odwiedziła dziesiątki krajów i przejechała tysiące kilometrów po to, by z różnych zakątków globu wychwycić prawdziwe perełki wegańskiej kuchni. Dzięki temu powstała książka, dzięki której teraz Ty możesz się wybrać w podróż dookoła świata nie wychodząc z domu. Martwisz się, że wydasz fortunę na egzotyczne składniki czy przyprawy, nic bardziej mylnego. Największym atutem Jadłonomii jest koncepcja wykorzystania rodzimych warzyw i przyrządzenie ich w zaskakujący sposób za pomocą kilku nieoczywistych dodatków. Sam przyznaj: mizeria po koreańsku, bulwa selera przyrządzona po chińsku lub mus czekoladowy z wykorzystaniem wody po ciecierzycy, czy nie brzmi to intrygująco?
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 641/642 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again