102224
Książka
W koszyku
Chciałbyś spróbować, czy będzie Ci odpowiadać dieta wegańska, ale boisz się, że będziesz chodzić wiecznie głodny? A może masz po prostu ochotę na eksplorowanie nietypowych kombinacji smakowych? Sprawdź, co proponuje znana blogerka. Marta Dymek, autorka kultowego już bloga "Jadłonomia" stworzyła swoją drugą książkę z przepisami. "Nowa Jadłonomia" to kompendium przepisów roślinnych z całego świata. Jak podkreśla sama autorka, odwiedziła dziesiątki krajów i przejechała tysiące kilometrów po to, by z różnych zakątków globu wychwycić prawdziwe perełki wegańskiej kuchni. Dzięki temu powstała książka, dzięki której teraz Ty możesz się wybrać w podróż dookoła świata nie wychodząc z domu. Martwisz się, że wydasz fortunę na egzotyczne składniki czy przyprawy, nic bardziej mylnego. Największym atutem Jadłonomii jest koncepcja wykorzystania rodzimych warzyw i przyrządzenie ich w zaskakujący sposób za pomocą kilku nieoczywistych dodatków. Sam przyznaj: mizeria po koreańsku, bulwa selera przyrządzona po chińsku lub mus czekoladowy z wykorzystaniem wody po ciecierzycy, czy nie brzmi to intrygująco?
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641/642 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej